Айляк Хамак

Айляк хамаците са произведени в България от хора – айляци, обичащи лежането в хамаци. Те самите активно ги ползват при неспирните си пътешествия и ги усъвършенстват на база и собствен опит.

Произведени са от лек, дишаш рип-стоп плат, който е и много здрав – втъканите в него високоякостни нишки предотвратяват разкъсването му.

Теглото на Айляк хамак е само около 500 грама – странника винаги може да си го окачи на раницата и да има със себе си попътно място за почивка или нощувка. В окомплектовката влизат хамак с дължина 3 м., въжета и куки за окачване. Всичко е прибрано в компактна торбичка, пришита за хамака, която след разпъване остава отстрани като удобен джоб. В двата края на хамака са пришити и по две удобни „уши“ за окачване на раница, обувки и друга екипировка, а чрез тях изделието може да се превърне и в една чудесна тента срещу слънцето.

Най-слабото звено на Айляк хамак издържа натоварване от 400 кг., което го прави подходящ за хора с всякакви габарити.

Хамачената градина на Айляците ще бъде свободна за всички членове на беглишкия лагер, където може да полегнете на сенчица, да отворите книжка или просто да послушате чудните звуци на природата и щураците около вас.

Facebook

-->