Един наистина свободен пазар

На Беглика фест 2014 ще ви покажем пример за „Наистина свободен пазар“, а във Форум „Метаморфози“ ще ви разкажем за солидарната икономика.

Основният лозунг на свободните пазари в цялата страна е: “Това не е благотворителност, това е солидарност!”, набляга се на идеята, че всички сме равни и солидарно си взаимопомагаме, като така се противопоставяме на модела на социално разделение и неравенство.

Включете се в свободния пазар като донесете нещо, което не ви трябва, но става за ползване – с идеята да го споделите с някой друг на феста, който би имал нужда точно от това. Може да донесете дрехи, обувки, книги, вещи, всичко, за което се сетите, че е подходящо и лесно преносимо, дори най-дребните нещица са способни да зарадват някого. Свободно и вие може да си вземете нещо необходимо за вас, напълно безплатно, което ще ви носи спомен за прекрасното преживяване в дните на Беглика.

На наистина свободния пазар всичко, което изберете да споделите, се излага на щандче, от което всеки е свободен да си избере каквото му хареса, заплаща се с усмивки :)

Свободната книжарница - Пазарджик 2014год

Повече за участието ни във форума тук: Дискусия за солидарната икономика и представяне на Потребителски кооператив „Свободна храна“.

 

-->