КУЛТУРА НА ПРОМЯНАТА: КОЛЕКТИВЕН ИНТЕЛЕКТ ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА

Как да превърнем теми като бедност, корупция, гражданска ангажираност от болни точки в предизвикателство, което увлича стотици умове в „игра“ и приключение за социална промяна и мобилизира интелекта на разнородни специалисти и неспециалисти да нищят локални устойчиви и иноватовни решения за промяна?

Възможно ли е натрупването на критична маса от малки успешни решения да е това, което води до промяна ?

Кои са всъщност инвеститорите в социална промяна? Ефективно ли е организации, фондове, компании да инвестират в социална промяна, която въщност органично се случва в един PEER2PEER модел от хилядолетия: от хората за хората?

Как да създаваме и насърчаваме форми на споделена интелигентност, ориентирана към промяна, как да отворим методите като мислене в системи, human centered design и блиц – форматите, раждащи иновативни решения като world caffe и open pace, които използват проблемите като ресурс е малкият-голям въпрос и основа на „експериментите“ на Фабрика за идеи в тяхното Предизвикателство за социална промяна.

На Форум „Метаморфози“ ще преживееш Предизвикателство за социална промяна и Академия за социална промяна – модели, които срещат колективната интелигентност, гражданската активност и системното мислене, за да създават нови модели на взаимодействие и промяна.

10441063_260739804131112_5030388255717466829_n

Повече за Фабрика за идеи можеш да видиш тук.

-->