„На крилата на птицата синя” представление на НИБРАЙ

„Има ли тук пееща тръстика или синя птица? В края на краищата от тръстиката мога да се откажа, но птицата ми е абсолютно необходима…”

 

С тези думи феята Берлиюн се появява в стаята на Тилтил и Митил една нощ и изпраща братчето и сестричето на пътешествие, за да търсят Синята птица на щастието и да избавят внучката й, която е много болна. Какво й е точно е трудно да се каже – май иска да бъде щастлива…

 

„На крилата на птицата синя” политаме ние от „Нибрай” и учтиво ви каним – елате с нас! С лъчисто вдъхновение градим спектакъл-представление тухла по тухла, момент по акцент. Събрани бяхме група от артисти от сценичните изкуства чисти, в срещата да създадем спектакъл с добър рефрен. На сцената Беглишка ще покажем какво създали сме дотук и заедно ще си разкажем през театър, танц, въздушен танц, тук-там и малко цирк, движение и звук за щастието светло и крилато, за любовта и всеки миг от злато.

………………………………………………

Спектакълът се разработва по пиесата „Синята птица” на белгийския поет символист Морис Метерлинк. На Беглика фест всички ще имат възможност да видят първите резултати от творческото изследване върху този текст, да се срещнат с някои от неговите обитатели и да се насладят на всяка нишка щастие, която вплитаме в него.

Това изиграване ще бъде уникално и единствено по рода си с гости артисти от цирковите среди. Официалната премиера оставихме за декември.

Участват: Бенита Примо, Пламена Пенчева, Радост Кожухарова, Иван Наньов, Стайко Мурджев.

Сценография: Ивелина Минева

Драматургия: Катерина Георгиева

Музикална среда: Константин Кучев – цигулка, китара, Давид Романело – хенгдръм, Павел Терзийски – глас.

С подкрепата на Програма „Дебюти” на национален фонд „Култура” и Беглика фест 2014. 

Петък, 22.08.2014 г. 20:30ч.

На сцената до детската градина

Спектакълът е подходящ за всички възрасти!

-->