Потребителски кооператив „Свободна храна“

Основните цели на самоорганизирания ни кооператив са:

– да се освободим от доминацията на прекупвачите и неколкократното оскъпяване на селскостопанската продукция, като подкрепим местните производители пряко и употребяваме прясна, локална и качествена храна;
– да поемем лична отговорност за баланса между интереса на производителя и потребителя въз основа на стремежа към доверие и симбиоза, а не към надлъгване. Девизът ни – солидарност за всички!

На практика това означава:

Стараем се продуктите, за които организираме поръчки, да са чисти и здравословни, но преди всичко – на цени, които са едновременно достъпни за потребителя и достатъчни за оцеляването на производителя. В този смисъл не държим да бъдат био, а поръчваме и конвенционално производство.

Кооперативът работи без йерархия и всичко се решава на отворени пряко демократични срещи. По същия начин, на живо или онлайн, правим нашите колективни поръчки и се свързваме с нови производители.

Чуйте цялата история на Беглика фест 2014! Включете се в дискусията ни за солидарната икономика и разгледайте нашия наистина свободен пазар.

svobodna hrana2

Който желае да се присъедини към потребителския кооператив, може да се включи във фейсбук групата: Солидарен кооператив „Свободна храна“

-->