Първобитните начини за приготвяне на хляб, древните зърнени култури и кваса

На Беглика фест 2014 ние от „Слънце Луна“ ще участваме с работилница на тема “Първобитните начини за приготвяне на хляб, древните зърнени култури и кваса ”. Също така ще представим нашите прясно смлени на каменна мелница брашна, хляба, който приготвяме от тях, както и най-разнообразни стари сортове зърнени култури.

Проект „Слънце Луна“ се развива и приема нови форми на съществуване. На този магичен фестивал Беглика ще се съберем свободно мислещите и свободно творящите хора, които искат да направят земята едно хармонично цяло – тяло. Ще представим песни, танци и приготвяне на храна и хляб предимно.

Елате да замесим пълнозърнест хляб с квас! Водещ ще бъде Свилен Класанов от „Слънце Луна“. Да си поговорим за древните сортове зърнени култури – лимец, ръж, пшеница, спелта, камут… Да опитате храна, направена от тях. Да обсъдим къде се отглеждат тези интересни хлебни жита. Лимецът като жито, расло в България от векове, неговата сила и уникалност. Ще има и вкусна вегетарианска храна, сладкиши и напитки, приготвени от местни органични продукти. Да си поговорим за чудесата на България и в какъв рай живеем.

Нека си спретнем и Селско Гурме с водещ – Жоро – сладкарят на „Слънце Луна“. Ще демонстрираме що е то, как и къде се прилага, от какви продукти и как се готви. А също и сурово ли да бъде… Всичко за Селското Гурме в сладък и солен вариант.

Кой иска да влезе в работилницата за уважаващи удоволствията от кулинарията? Ще играем с цветовете и вкусовете. Тук са добре дошли и малки и големи. Бременни и татковци. Да сготвим заедно – целесъобразно и пълноценно, както и където ни е приятно.

-->