„Съ-плети мандала“

Ние, Аглика и Лора, ще правим две работилнички по плетене, подходящи както за начинаещи, така и за хора, които имат някакъв опит, но биха искали да научат още нещо. Работилничките да са в два поредни дни (петък и събота) между 13:00 и 16:00ч.  Аглика ще се занимава с желаещите да плетат на 1 кука, а Лора – с тези на 2. Всички парченца, изплетени от участниците в работилницата, ще бъдат сглобени в нещо като мандала, която ще закачим в близост до мястото на работилничките, а последния ден ще я разглобим, така че всеки, който желае да може да си вземе изплетеното творение.

surbqt me rucete

В неделя от 11:00 до 12:00ч. ще направим и демонстрация под надслов „Да изплетем отпадъците“, в която да покажем как може да се направи прежда от стари тениски и други текстилни отпадъци и от найлонови торбички. Знаехте ли, че освен всеизвестните килимчета и постелчици, от такава прежда може да се направи шал или фрагмент в жилетка, например?

surbqt me rucete otpaduci

За нас:

Аглика е майсторка на плетенето на една кука. Известна е с плетените си играчки по свои лични модели, които подробно могат да се разгледат във фейсбук страницата ѝ „Сърбят ме ръцете“.

Лора се занимавa с плетене на 2 и 5 игли. Разгледайте фейсбук страницата ѝ „Джинджифилови плетки“ и блога ѝ.

-->