Уъркшоп „Пеене и прана с Ана“

Български фолклор за пеещи и непеещи. Завръщане към корена.

ana peene

Здравейте приятели!
Ние се познаваме добре и знам, че тази среща е дългоочаквана за вас. И този път ще пеем, но не само, защото сега съм ви приготвила и нещо допълнително. Ще споделя с вас своя личен опит за мъдростта, която почерпих от фолклора, от народната ни традиция, както и от срещите си с вълшебните образи в песента през последните години. Какво ми дадоха те, какво ми разказаха? Сега ще чуете, защото ще го предам и на вас.

Ще ви представя една съвременна приказка. В нея се разказва за песента и силата, която  ми даде тя- да се развивам по един нов път- пътя на водещ на групи и изследовател на българския корен и човешкия дух. Програмата изследва българския ни произход чрез песента, ритъма и обичаите. Това са единствени по рода си срещи, чрез които се потапяме в атмосферата на забравените родови приказки, докосваме се до мъдростта на предците си, оставили своите послания в песните и в живителната сила на ритъма и танца. Ще поговорим за обичаите и скрития им смисъл. Ще добавим още едно парченце от пъзела, наречен български фолклор.

Елате да попътуваме назад във времето, за да открием корена и силата на нашата земя, за да ги възродим в сърцата си, като запеем заедно! Защото ние сме наследници на една древна култура, въплътила дълбокото познание за човека  и вселената в своя фолклор. Време да разберем повече за себе си.

Очакваме ВИ!

ana peene vutre

Повече тук: http://pranaana.blogspot.com/ и във Facebook.

-->