Беглика 2008

Волни сред природата!

7-10 Август 2008

www.2008.beglika.org

След Беглика 2008

Сред борови иглички, прохладата на язовир Голям Беглик, лъчите на родопското слънце и не малко количество кал първото издание на Беглика Фест показа, че е възможно да живеем в хармония с природата, макар все още да ни е трудно. Седмица след приключването на феста все още отзвучават звуците на хора и птички, свирните на майстор Колю, подрънква сготвеният от Мерудия „Боб в гърне“. Още помним вълнуващото мокро изпълнение на Уикеда и несъмнено – концерта на Теодосий Спасов. Някои може би се изплашиха, че с врявата сме прогонили глухаря, но неговите местообитания отстоят на 10-15 км от пространството на феста.

Беглика Фест показа, че природоопазването е възможно, че в България има млади хора, за които активният легинг и безспирният биринг не са единствените спортове, които могат да се практикуват в планината. Светлинка в тунела има, въпреки че все още палехме огньове на непозволени места, а разделното изхвърляне на отпадъците се оказа задача, непосилно тежка.

Беглика Фест издържа теста за икономически самоиздържащ се фестивал, в който основният ресурс се оказа трудът на доброволците и желанието на младите хора да направят нещо истинско и да запазят природата чиста. Затова благодарим най-вече на всички, които се включиха в подготовката и организацията на фестивала – кой с каквото може, а също и на всички хора, които си купиха фланелки на феста.

Беглика – екипа

-->