Беглика 2009

БЕГЛИКА FREE FEST !

5 – 9 Август 2009

www.2009.beglika.org

 

Фестивалът, който тази година беше в местността Балтъбоаз, не просто събра музиката, хората и природата, но показа нагледно устойчивите практики, които могат да бъдат пример за всяка защитена местност в страната.

3 дни музика, 2 сцени, повече от 15 работилници (от домашна козметика, през йога до съвременнен танц), 10 презентации на природозащитни теми, кирпичен бар, италиански цирк, рампа за летене, въжена градина, каяци, планински колела, волейбол, батут, диви ягоди и боровинки и специално изградени за случая компостни тоалетни бяха на разположение за гостите на феста.

Гвоздеят на музикалната програма несъмнени бяха гостите от балкан бийт сцената – BJ Nevenko и BJ Crna Trava и Shakalakazoo, които не оставиха гостите на феста да си починат от танци повече от 10 часа. Любовта се оказа взаимна, след като и „би-джеите” споделиха с организаторите, че никога не са свирили пред публика, която да разбира толкова добре сетовете им, миксиращи балканските ритми и електронната музика.

Експериментът наречен „Беглика Фест” успя да докаже, също и че неправителствените организации, работещи в сферата на природоопазването могат да работят успешно заедно за една кауза – на събитието под различна форма взеха участие над 40 организации. Всеки ден гостите на феста можеха да чуят и презентации на различни теми,свързани с усточйивото развитие, еко-строитеслство, еко-земеделие, климатичните промени, компостиране, биоразнообразие и др. от най-добрите в сферата си.

 

-->