Playback театър

Playback  театър „Тук и сега”  е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през 2013г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател и психодраматист.

Корените на Плейбек театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода- достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност, откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е – когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт – тогава магията се случва. За някои зрители да излязат и да разкажат историята си пред всички може да бъде много страховито преживяване. Излизането от зоната на комфорт не е лесно, но винаги е много удовлетворяващо преживяване. Именно затова групата иска да работи и да популяризира този театър, защото вярва, че  е ценен и необходим за всички.

Playback_strait_arrow

Всяка вечер на Беглика Фест 2014 Playback театър ще ни карат да се обърнем към наученото и случилото се през деня, сливайки трите теми от големия форум в едно.

 

Повече информация за групата можете да получите на: theatrehereandnow.wordpress.com и във Facebook

-->