Sofia DUB JAZZ Pioneers

Sofia DUB JAZZ Pioneers е иновативен проект, който среща две музикални вселени – на dub и jazz  музиката, общото между които са африканските им корени и СВОБОДАТА. Свободата да прекрачиш границите на познатото и общоприетото, свободата да откриваш, да играеш, да експериментираш, да твориш, да се губиш и намираш отново и отново….

Създаден от музикалните полиглоти на Global Vision Circle, проектът Sofia DUB JAZZ Pioneers eкспериментира в смесването на импровизационния принцип на джаза с дълбочината и звуковото пространството на дъб музиката. Или иначе казано: джазмени импровизират върху класически и ню скуул дъб основи, докато диджеите моделират звука в реално време с ривърб и ехоooo ефекти. Резултатът е уникална звукова атмосфера от хармонични и дълбоки пулсации, разкираващи необятна вселена от бъдещи музикални възможности.

Преживейте dub-jazz космоса под открито небе на БЕГЛИКА 2014, когато зад пулта ще застанат диджеите Dancing Angel и Invoke –  двама от отговорниците за съществуването на world и dub сцената у нас, както и основатели на Balkan Scientists Dub Project и Deep Space Deejays. На Беглишката „Каба сцена” ще им партнират виртуозните инструменталисти – Сандо Сандов (тромпет) и Атешхан (китара и тамбура) , които на практика ще демострират що е то да си в „дъб джаза”. Сандо Сандов или “JAHSANDO” e  добре познат на българската публика като част от брас секцията на култувата банда “УИКЕДА”, както и от множество други проекти в различни стилове – от джаз, през балкански груув, до реге и ска! Дългогодишната музикална кариера на Атешхан го отвежда на редица музикални фестивали по цял свят като част от оркестъра на Иво Папазов-Ибряма, а усетът му към dub музиката е формиран от участието му в музикалния проект за неотрадиционен балкански звук – Balkan Scientists Dub Project.  И двамата джазмени са неуморни импровизатори, които с лекота пресичат границите между стилове и жанрове – фолк, джаз, латино, бразилска, арбска, индийска музика и ямайски дъб, разбира се!

23.08 (събота) на Каба сцена

-->